PaperWork ile gerçekleştirdiği Dijital arşiv projesiyle üyelerine artık daha kaliteli hizmet sunuyor.
1 asırdır bölgesindeki tarım ve hayvancılığa değer katan, Türkiye’nin en önemli borsalarından Konya Ticaret Borsası, dijital arşiv projesini GGSoft ile birlikte hayata geçirdi. Proje kapsamında e-imza teknolojisini de yenilikçi bir şekilde kullanan Konya Ticaret Borsası, hem kurum içinde evrak yönetimini hem de üyelerine hizmetin kalitesini ve hızını artırdı.
Bu yıl 100. yılını kutlayan Konya Ticaret Borsası (KTB) kuruluş tarihi en eski olan ticaret borsalarımızdan biri. Türkiye’nin tarım ve sanayi başkentlerinden biri olan Konya’da, bir asırdır hizmet veren KTB; güçlü kurumsal altyapısıyla, borsacılık işlemlerinde sektörel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri an be an takip ederek uygulamaktadır. Üyelerine dünya standartlarında kaliteli hizmet vermeyi ilke edinen KTB, üyelerinin mesleki etkinliklerini kolaylaştırmak, kurumsal gelişimlerini sağlamak, iş geliştirme ve hedef pazar konularında destek vermek vizyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bünyesinde teknolojiyi de en etkin şekilde kullanan KTB, bu doğrultuda dijital arşiv ve doküman yönetim sistemi projesini GGSoft ile birlikte hayata geçirerek, PaperWork’u tercih etti. PaperWork, dokümanların kurum içinde dolaşım sürecini desteklediği elektronik imza yapısıyla daha güvenli ve işlevsel hale getirirken, kurum içinde departman bazlı üretilen raporlar, kararlar, dokümanlar taranarak arşivleniyor. KTB gizlilik seviyesi yüksek dokümanlarını yönetmeyi PaperWork’ün geniş yetkilendirme yapısı ile sağlarken, kurumda kullanılan bir yazılımdan bütünleştirme ile alınan veriler kullanılarak Muamelat, Tescil, Sicil, Özel Kalem ve Muhasebe departmanları başta olmak üzere çeşitli departmanların dokümanlarına ait kayıtlar oluşturularak dokümanlar güvenle arşivleniyor. GGSoft, sağladığı servis büro hizmeti ile KTB’nin dokümanlarını tarayıp PaperWork içerisine arşivlenmesini sağladı. Projekapsamında PaperWork elektronik imza bütünleştirme de kullanıldı.
“Bu proje bütün ticaret borsalarına örnek ve öncü olacaktır.”
Dijital arşiv projesini GGSoft işbirliğiyle çok kısa sürede hayata geçirdiklerini söyleyen Konya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hüseyin Ergun, kurumları içinde yoğun bir doküman akışı olduğuna dikkat çekti. Ergun, “Teknolojiye en çok önem veren borsalardan biriyiz. Bu vizyonumuzun gereği olarak dijital arşive sahip olmak ve en verimli doküman yönetimi sistemini kullanmayı amaçlıyorduk. Ana hedefimiz üyelerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak, hızlandırmak, memnuniyetini en üst düzeye çıkarmaktı. Üst yönetimimizin vizyonerliği ve bizlere sundukları sonsuz desteği de arkamıza alarak GGSoft ile birlikte bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik”diyerek, projenin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyledi. Gelişmiş ekonomiye sahip ülkelerdeki vadeli işlemler borsalarının temel yapısını elektronik satış işlemlerinin oluşturduğuna dikkati çeken Ergun, “Açılışını yaptığımız elektronik satış salonu bu anlamda çok önemli bir görev üstlenecektir. Bu salonda sayısal imza teknolojisi kullanılmakta ve üyelerimiz sayısal imzalarla sisteme giriş yapmaktadırlar. KTB’nin elektronik satış sistemi; satış işlemlerine güvenlik, hız ve standart getirerek ürünlerin reel fiyattan alınıp satılmasına imkan verecektir. Böylece sanayicimiz, tüccarımız, üreticimiz ve dolayısıyla ülkemiz kazançlı çıkacaktır. KTB’nın işlem hacmi 2011 yılında 3 Milyar Dolara ulaştı. Bu Konya’nın ticaret hacminin ne kadar geliştiğini gösteriyor. KTB’nin ulusal niteliğinin yanı sıra bölgesel ve küresel ticarete de büyük ölçüde katlı sağlayacağına inanıyorum. Elektronik Satış Salonu’muz da yoğun ilgi görerek örnek alınıyor” dedi.
“Üyelerimize artık daha hızlı hizmet verebiliyoruz.”
Proje Mevlana Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ile gerçekleşti. Konya Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Esat Bilici, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın bölgesel olarak açtığı proje çağrılarından bir tanesinde öncelikler arasında hizmet kalitesini artırmak başlığını görünce ivedilikle bu projeyi ajansa sunduklarını ve başarılı bulunan projenin Ajans’ın da finansal desteği ile tamamlandığını ifade etti. Projenin ihale sürecinde GGSoft’un sunduğu çözümün kendilerini son derece tatmin ettiğini söylerken, ortak bir akıl oluşturarak uyum içinde çalıştıklarını ifade etti. Projenin uygulama aşamasında iki ay gibi kısa bir sürede projenin bitirilip kendilerine teslim edildiğini söyleyen Bilici, “Sistemi sorunsuz olarak kullanmaktayız, faydalı olduğunu kurum içinde her birimde gözlemliyoruz. Birçok masraf kaleminden tasarruf elde ederken, en önemlisi de üyelerimize çok daha hızlı hizmet verebiliyoruz. Evrakın kurum içinde yönetimini hızlandırırken, evrakların kaybolmasının da önüne geçtik”dedi.
“GGSoft çok kısa bir sürede projeyi bize başarıyla teslim etti.”
Projenin her aşamasında GGSoft ile birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyduklarının altını çizen Bilici, projesüresince GGSoft ile ilgili en ufak bir sıkıntı bile yaşamadıklarını vurguladı. Bilici, GGSoft’un, önceden belirlenen sürelere ve teslim koşullarına tamamen uyduğunu ifade etti. Destek anlamında da GGsoft’u her zaman yanlarında bulduklarından bahseden Bilici, şunları söyledi: “GGSoft ekibi her an yanımızdaydı. Tarama sürecinden eğitime ve proje sonrası desteğe kadar hep çok uyumlu çalıştık. İki ekip arasında güzel bir sinerji yakalandı.”
“Sistemin geliştirilebilir olması bizim için çok önemli.”
Konya Ticaret Borsası Bilgi İşlem Sorumlusu Mutlu İvgen, sistemin kullanıcı sayısının 20 olduğunu, şu ana kadar taranan doküman sayısının ise 200 bin olarak gerçekleştiğini belirterek, “Sistemin geliştirebilir olması çok önemli.
Önümüzdeki dönemde yine GGSoft ile birlikte çalışarak mevcut sistemimizi daha da yenilikçi hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
“Bu proje GGSoft’a da çok şey kattı.”
Projeyi GGSoft açısından değerlendiren GGSoft Yazılım Satış Uzmanı Fatma Aksoy ise, bu projenin GGSoft’a da çok şey kattığını vurguladı. Aksoy, “Konya Ticaret Borsasının proje ekibi bu projenin hayata geçirmeden önce kuruma sağlayacağı faydaların neler olduğunu ciddi bir analiz çalışması yaparak Mevlana Kalkınma Ajansına proje olarak sunmuştu. Başarılı bulunan projede amaçlanan hedefe ulaşılmasında GGSoftbüyük katkı sağladı. Gittiğimiz kurumların çoğunda e-imza konusunda bir farkındalık ve kullanım olmadığını görürken, bu durumun Konya Ticaret Borsası’na tamamen aksi olduğunu fark edip mutlu olduk. PaperWork uygulamamız ile KTB’ nın kullanmakta oldukları e-imza kütüphanesi entegre çalışmaktadır” dedi.
“Cazibe merkezi Konya’da böyle bir projeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz.”
Konya, sahip olduğu tarih, kültür ve geleneği ışığında, birçok yeniliğe kapılarını açan ilk şehirlerden biridir. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Selçuklu Başkenti Konya, bütün zamanlarda cazibe merkezi olmuş ve olmaya devam etmektedir. İlk buharlı un fabrikası ve sanayi mektebinin kurulduğu Konya’da, sanayinin gelişmesinde tarımın katkısı büyüktür. Konya’mız ve bölgemiz için tarım önemli bir sektördür. Tarımın, Konya ekonomisinde tuttuğu yer ve önem dikkate alınarak, tarımın diğer sektörlerle dengeli ve uyumlu bir şekilde bütünleşmesi sağlanmadan bölgede istenen kalkınmayı gerçekleştirmek mümkün değildir. Tarım sektöründe yapılacak iyileşmelerin ve yatırımların gerek Konya gerekse Türkiye ekonomisine daha önemli katkılar sağlayacağı açıktır. Tarımsal altyapı, araştırma geliştirme, yayım ve eğitim yatırımları ile tarımsal verimliliğin artırılması, tarımsal talep yönelimli büyüme stratejisinin temel unsurudur. Tarımsal altyapısını tamamlamış ve bu yolda teknolojik olanakları en verimli şekilde kullanan Konya’nın, Türkiye’nin 2023’teki büyük hedefine ulaşmasına katkısı büyük olacaktır. Konya Ticaret Borsası olarak borsacılığın en son teknolojilerle ve dünya standartlarında yapılması gerektiğine inanarak hareket ediyoruz. Türkiye’yi besleyen şehir Konya’nın doğal olarak borsasının da farklı ve öncü olması gerekir. İnovasyona dayalı vizyonumuzla, stratejik planımız çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. GGSoft ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu proje de stratejik planımız dahilinde gerçekleşmiştir.